Máte dotaz týkající se Vašeho zdraví, léků či kosmetiky? Zeptejte se nás zde.
Prezentace firmy Sportique

Ozonizovaný olivový olej Sportique

Sportique produkty 1

Naše pleť má úžasné vlastnosti vlastní regenerace. A i když naše kůže samostatně dýchá, už po třicátém roku věku se projevují první příznaky nedostatku kyslíku – pleť vypadá povadle, unaveně, začínají se tvořit první vrásky, a to většinou z důvodu nedostatečné obnovy buněk. V laboratořích Sportique jsme proto začali hledat způsoby, jak pleti pomoci a zpomalit její stárnutí.

A po pečlivém výběru, jsme se rozhodli využít ozonizovaný olivový olej (Olive Oil Ozonised), který má přesně ty vlastnosti, které jsme potřebovali pro naše produkty k uspokojení náročných potřeb, které mají vrcholoví sportovci a lidé, kterým záleží na vysoké funkčnosti a kvalitě kosmetiky, kterou používají.

Ozonizovaný olivový olej (Olive Oil Ozonised) se skládá z dvou základních látek a to z kvalitního olivového oleje a ozonu:

Kvalitní olivový olej obsahuje přibližně 80 % nenasycených mastných kyselin – nejvíce pak kyselinu olejovou (patří do kategorie omega-9 kyselin). 12-15 % tvoří v oleji nasycené tuky a velmi malé množství volných mastných kyselin. Dále obsahuje přírodní antioxidanty (vitamin E, provitamin A a fenoly), lecitin, minerály a další látky. Antioxidanty chrání buňky před škodlivými volnými radikály a zpomalují tak stárnutí organismu.

Olivový olej má ošetřující a regenerační účinky. Pomáhá při alergických reakcích pokožky, ekzémech, zánětech kůže. Pleť promašťuje, prokrvuje a zvláčňuje, proto je vhodný na popraskanou a suchou pleť. Je velmi vhodný pro pokožku dětí.

Ozon je aktivní kyslík. Je to prvek, který se v přírodě běžně vyskytuje. V přírodě vzniká při blesku. Proto je po bouřce příjemný vzduch. Ozon ho detoxikuje, pročistí, udělá více kyslíku a zbaví pachů. V medicíně se ozonová terapie používá u problémů s hojením kůže a s poruchami prokrvování dolních končetin (často potíže u pacientů trpících cukrovkou). Spolehlivě ničí téměř všechny bakterie, viry, plísně a jejich spory a funguje jako přírodní antibiotikum bez vedlejších účinků. Baktericidní, virucidní a antimykotické vlastnosti se využívají k dezinfekci a hlubokému čistění pleti.

Vlastnosti olivového oleje v kombinaci s ozonem jsou výjimečné. Tento olej obsahuje velké množství koenzymů, bioaktivních látek, vitamínů a minerálů. Tyto látky je schopno naše tělo velmi dobře zpracovat a využít.

Důležitá fakta o ozonizovaném olivovém oleji:

  • po ošetření se pokožka se lépe hojí a regeneruje,
  • vysoká rozpustnost ozonu v tekutinách a krátký poločas rozpadu umožňuje vysoké sycení pokožky kyslíkem; výší se její vlastní obranyschopnost,
  • výborně pomáhá při opruzeninách a různých ekzémech,
  • kůže lépe dýchá, zlepší se její prokrvení, a tudíž je lépe vyživována,
  • pleť má více kyslíku a stimuluje se kyslíkový metabolismus,
  • pomáhá s akné, zvlášť ve spojení s detoxikační kúrou,
  • jako prevence před infekcí,
  • má silné detoxikační vlastnosti,
  • má silné detergenční vlastnosti,
  • má silné dezodorační vlastnosti,
  • používá se k léčbě kožních infekcí a nehojících se ran,
  • díky svým zklidňujícím a regeneračním účinkům se doporučuje po opalování,
  • jako masážní krém k výraznému urychlení regenerace svalů, při zhmoždění a bolesti,
  • kůže je výborně chráněná před infekcí a negativními vlivy vnějšího prostředí,
  • zvýšená prevence vůči stárnutí.

Výše zmíněné má za následek to, že pokožka je po použití ozonizovaného olivového oleje hydratována, zdravější, pružnější, jemnější, odolnější a pomaleji stárne.

Sportique logo

Aby byly plně využily vlastnosti ozonizované olivového oleje, je třeba dostatečná koncentrace ozónu v oleji. Určitě nemá smysl, pokud jsou v 2 kg krému tři molekuly ozónu. Krémy s dostatečným množstvím ozónu, mají charakteristickou vůni (pokud není přebitá parfémy). Tato vůně je hodně podobná vůni, kterou můžete cítit při elektrickém výboji (třeba u zásuvky).

Při výrobě přípravků Sportique používáme Ozonizovaný olivový olej (Olive Oil Ozonised) o vysoké koncentraci a ještě díky tomu, že jej kombinujeme s bambuckým máslem (Shea butter), jsme získali jedinečnou kombinaci, která využívá skvělých vlastností ozonizovaného olivového oleje a výborných vlastností bambuckého másla.

Tento ionizovaný olej (Olive Oil Ozonised) je ve velké míře obsažen v těchto našich produktech:

Sportique - Century riding cream: k ochraně míst silně namáhaných třením (pod oděvem, obuví apod.) Ochrana před vznikem opruzenin, zánětu pokožky. Určen pro cyklisty, běžce, triatlonisty i běžné lidi, kteří potřebují řešit nadměrné tření kůže a vznik opruzenin a zánětů kůže.

Sportique - Massage shea butter: je vhodný pro prokrvení před sportovní zátěží i pro úlevu namožených svalů po sportovním výkonu či fyzické námaze. Zmírňuje revmatické bolesti a urychluje hojení zhmožděnin a zlomenin.

Sportique – Road rash balm: napomáhá zklidnění ran a oděrek, bodnutí hmyzem, drobných popálenin, popraskaných rtů i pokožky po opálení. Má prokázané výrazné antimikrobiální, antivirové a fungicidní účinky.

Více informací se dozvíte přímo na stránkách Sportique.cz

Sportique produkty 2